Dag1 - Proloog en eerste etappe30-6-2012

Zaterdagochtend.. 7.30u wekker.. pff.. Eenmaal bij het ontbijt aangekomen bleek dit nog niet inclusief te zijn: 7euro p.p. Wij als Hollanders gaan dat natuurlijk niet betalen! We hebben zelf ook nog broodjes bij ons... ;-) (liefdevol ingekocht door Petra)

Om 12.30u staan we aan de start van drie rondjes proloog. Voor ons niet echt interessant. Het was een snel stuk. Dus: koppie er bij, heel houden en niet te veel tijd proberen te verliezen. We blijken dit nieteens heel slecht te hebben gedaan: 8e.
Vervolgens moesten we een hele tijd wachten voor de 'voorstart'. Hiermee voorkomen ze chaos bij de start die 4km verderop was. Terwijl we ook daar weer in de rij stonden te wachten merkten we op dat de electrische fan's niet draaiden. Snel de relais doorverbonden zodat we toch konden rijden.
Het was een hele snelle proef. Veel harde bospaden met korte verradelijke knippen waar we door een lancering weer even aan werden herinnerd...
Aan het einde van de 55km lange special lag een diepe modderige greppel, waar zo'n 7 vrachtauto's stil/vast stonden. We zagen direct dat ook wij er niet doorheen zouden kunnen rijden en dus kozen we een plek waar we gemakkelijk konden lieren. We doken er als laatste in en kwamen als eerste weer bij het CP (Checkpoint). Daarna was het nog 4km heel hard rijden tot de finish. Nu snel de kijken waarom de fan's niet werkten en of we met onze sprong iets kapot hebben gemaakt...

terug naar het overzicht