Goed en slecht nieuws...29-6-2009

Om met het slechte nieuws te beginnen... Beide Equipes zijn vandaag niet aan de start verschenen van de derde etappe... Het goede nieuws is dat het gisteren best lekker ging...

Gisteren (zondag) reden we een etappe op enigzins bekend terrein; Het zelde terrein waar we ooit deelnamen aan de Baja-Saxonia rally.
Net voor de start ontdekten we een olielekkage bij Equipe 2 (Frank en PJ). Na een snelle actie van het serviceteam konden we toch gewoon ven start, met extra olie 'op de auto'.
Na ca. 15 minuten zagen wij (eq 2) Martijn en Geert langs de kant staan met alarmlichten aan. Hun startmotor bleek niet goed te werken. Helaas heeft het 1,5 uur geduurd voor ze weer verder konden rijden. Ze hebben, op wat navigatiemoeilijkheden na, lekker gereden. Wel hadden ze zoveel tijd verloren dat ze achteraan het veld reden en als een van de laatsten rijdend van het parcour kwamen. Ze zijn vlak voor de finisch de weg kwijtgeraakt waardoor ze nčt niet gefinished zijn. Jammer... ook voor Iris en Femke, die bij de finish stonden te wachten op hun geliefden.
Wij (eq 2) hebben geen last gehad van onze olielekkage en hebben lekker kunnen rijden! Het ging soms erg hard! Het was een leuk en afwisselend terrein. Wel 'klaagde' iedereen er over dat navigatie erg moeilijk was... 2km voor het einde kregen we helaas (net als vorig jaar op de tweede etappe) problemen met de electrische koelventilatoren. Op het kamp bleek het gelukkig goed te repareren, maar het koste ons ruim een half uur om de kokende motor af te laten koelen. Ondanks dat probleempje mogen we niet klagen. We startten als 174e en finishten als 97e!
Het bleek niet bij iedereen zo goed te zijn te gaan. Om 4u vanmorgen kwamen er nog auto's het kamp in waar men uren mee bezig was geweest ze te bergen. Voor een aantal is de rally reeds voorbij en moeten huiswaarts...

Terug op het kamp bleek dat de problemen met de versnellingsbak van Cock's 'service-Unimog' te groot waren. Er konden nog slechts 2 van de 8 versnellingen gebruikt worden. En dat met een verbindingsetappe van bijna 600km voor de boeg... Gelukkig konden de broertjes Hellgeth uitkomst bieden. Cock kocht bij hen ter plekke een splinternieuwe versnellingsbak welke 120km verderop opgehaald kon worden. Het serviceteam is tot 5u (vanmorgen!) doorgegaan om de klus te klaren! Na een hazenslaapje nog wat kleinigheidjes afgewerkt en inmiddels is het serviceteam weer onderweg! Chapeau!

Helaas voor ons niet op tijd om aan de start te kunnen verschijnen. De 450km tot de start zou te veel zijn om over de (snel-)weg te rijden. We hebben dus moeten besluiten vandaag niet te rijden en ons goed voor te bereiden op de etappe van morgen (dinsdag). Een inmiddels gekochte nieuwe kleppendekselpakking moet onze ollielekkage oplossen.

We kijken uit naar morgen!!

terug naar het overzicht