Vol goede moed weer verder4-7-2009

Na de monster etappe is het na een korte nacht tijd voor een rondje in de buurt van Zagan. Equipe 1 blijkt helaas toch niet te kunnen rijden, de problemen zijn iets groter dan gedacht, equipe 2 zet weer een mooie prestatie neer.

Equipe 1 had zich voorgenomen om 's ochtends een nieuwe v-snaar erop te zetten en weer te gaan, echter bleken de problemen iets groter dan verwacht. Er werd gedacht aan lege accu's, maar bij het open maken van de accu-bak werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was: het stonk er goed, opgeblazen accu's. Nieuwe accu's worden gepakt en erin gezet, v-snaar gemonteerd en er wordt gestart, dat gaat prima. Echter, bij wat toeren geeft het dynamo 40-50 volt als laadstroom! Dat gaat niet goed. En dat verklaard ook de kapotte v-snaar van de nacht ervoor alsmede het niet meer willen starten van de auto... Een kapotte spanningsregelaar, helaas. De middag wordt gebruikt om een spanningsregelaar te zoeken, in Zagan zit een winkel waar ze die wel hebben. Helaas blijken ze daar enkel 12V artikelen te hebben en we rijden verder naar de volgende stad, net iets na 17:00 komen we daar na even zoeken op de goede locatie aan, dicht. Een vriendelijke bewaker belt de baas en een half uur later hebben we een Bosch spanningsregelaar in onze handen! Hoppa, terug naar het kamp!

Onderweg worden we gebeld door Frank, hij heeft wederom problemen met zijn ventilator, of we de reserve-fan mee willen nemen naar een kijk locatie, zodat deze daar gemonteerd kan worden. Geen probleem natuurlijk, en een tijd later heeft Frank de ventilator gemonteerd en kan zijn weg vervolgen...

Equipe 1 monteerd die avond de spanningsregelaar en maakt zich op voor de "Siegesetappe", de winnaars-etappe, op zaterdag. Die laatste etappe willen we zeker uitrijden!

terug naar het overzicht