Etappe 2: Polen = leuk!1-7-2008

Vandaag was een dag zoals ik me van de Breslau had voorgesteld. Bospaden, zandvlakten en technisch moeilijke stukken. Polen is leuk!

Vanmorgen zijn we heeeel vroeg opgestaan. Om 7 uur zou nl. de 'fahrerbesprechung' zijn en vr die tijd wilden we de auto's op de oplegger hebben n de tent afgebroken en ook ingeladen hebben. dus stond de wekker om 5.30u...

Het inpakken ging voorspoedig en we legden dan ook de laatste hand aan het inpakken toen Geert en PJ naar de 'fahrerbesprechung' liepen. Daarna samen ontbeten en vertrokken richting polen.

De start was ergens midden in het bos waar we met de oplegger niet konden komen. Die hebben we dus in de buurt afgeladen en zijn we met de rallyauto's verder gegaan, het serviceteam achterlatend met de uitrusting. Ze zouden snel naar het volgende kamp gaan.

Eenmaal gestart (Frank en PJ om 13:30.30u, Geert en Martijn om 13:37.00u) ging het meteen flink los!
Wij (Eq 2) konden lekker opschieten en haalden al snel 4, 5 zelfs 6 auto's in! Tot de motor heet liep... toen haalden zij ons weer in...

Dat is ons een paar keer overkomen. Op een gegeven moment reden ook Martijn en Geert ons voorbij toen we weeeeer eens stil stonden. Even later haalden wij hen weer in, toen we weer aan het rijden waren. vervolgens haalden zij ons weer in toen we even verderop weer stil stonden. Het vermogen van onze Unimog is geweldig! Hij doet het super, alleen kunnen we al die PK's nu niet koelen met slechts n ventilator. Zo zijn we een keer of 6 stil komen te staan vandaag. Beetje deprimerend. Gelukkig hebben we een ventilator van Geert en Martijn kunnen lenen en die hebben we nu gemonteerd. Hopelijk gaat het morgen beter.

Diepe doorwadingen zijn we vandaag ook gepasseerd. Beide auto's kwamen hier zonder problemen door. Dit kunnen we van anderen niet zeggen. Vele auto's zijn gestrand in het water en zijn compleet volgelopen!!

Vanavond hebben we o.a. onze lier beter bevestigd, de cabineophanging van Geert en Martijn gelast en onze nieuwe ventilator gemonteerd.

Al met al hebben we alletwee erg goed gereden en zijn we beide flink gestegen in het klassement.
Equipe 2 is van respectievelijk plaats 158 naar 117 gestegen vandaag. Equipe 1 is zelfs van 172 naar 105 gestegen. (wel vreemd.. nadat ze gisteren niet gereden hebben.) Gisteren telde blijkbaar niet zo zwaar.) Momenteel ligt Equipe 1 dus een aantal plaatsen voor op Equipe 2. Morgen revanche! ;)

terug naar het overzicht