Etappe 3: moddermonsters2-7-2008

Op een etappe van 170km komt Team Brabant Breslau een kasteel, tankbanen, veel stof en uiteindelijk modder tegen. De Unimogs doen het goed.

Etappe 3 - moddermonsters

Op dinsdag hebben we een iets langere route van ongeveer 170km lang met daarin 2 verbindingsetappes die respectievelijk binnen 1 en 2 uur afgelegd dienen te worden.

Deze 2e showstart in Polen begint in het midden van Zagan, vlakbij een beroemd kasteel. Een plein is afgezet waar we verzamelen en starten, het is een tam begin van een dag die ons eindelijk wat modder brengt. De route vanuit Zagan is afgezet dus we kunnen flink de stad doorscheuren. Ook leuk :)

Het is nog steeds erg droog, dus we verwachten weer tandenknarsen, brood met zand, drinken met zand en ... nouja, eigenijk alles met zand. De auto's voor ons werpen zo'n hoop stof of als we over bospaden razen dat je soms letterlijk geen hand voor ogen ziet. Afremmen is dan de beste remedie. De tankbanen zijn hobbelig, het zand is erg mul en de wagen van Geert en Martijn heeft er soms moeite mee. De wagen van Frank en Pieter-Jan doet het goed met de nieuwe ventilator en ze hebben geen oververhittingsproblemen meer.

Equipe 1 heeft wat moeite met de navigatie en verliest tijd tijdens een kompasroute. Waarom is nog niet helemaal duidelijk. Door de 2 Nekafs van een ander Nederlands team te volgen komen ze weer op het goede pad.

Wat later komen we het bos in en we zien een rij auto's staan. Verderop is een moerasachtig stuk, links en rechts staan auto's vast en verschillende lierkabels liggen uit. Met onze Unimogs kiezen we een pad en we hobbelen, stuiteren en raggen er vrolijk doorheen. Geen probleem voor onze moddermonsters! Dit is waar we op wachten, de snelle jongens op het zand of enorm hobbelige bospaden houden we niet bij, maar geef ons modder en we zijn blij.

Na de verbindings-etappe, een relaxed stuk over de weg rijden, komen we weer een water oversteekje tegen. Grote MAN-vrachtwagens, Land-Rovers en anderen staan hier met de voorbumper vast in de blubber. Frank ziet hier een kans en komt er makkelijk doorheen. Als Martijn er aan komt staat een kortere MAN gevaarlijk scheef, het rechterachterwiel steekt meer dan een meter in de lucht. Martijn een weg door een ietwat alternatieve doorsteek te maken op een iets andere plek, hij wordt hier gevolgd door Aet (team met de Nekafs) en Niels (4x4drechtsteden.nl). Zo zie je maar weer, een beetje rondkijken en proberen kan je flink wat tijdswinst opleveren.

Beide auto's komen veilig aan in het kamp, tijd voor een douche (hoera!) en auto-controle. We zijn tevreden. En we willen meer modder!

Op woensdag is de marathon etappe, een rij-duur van meer dan 24 uur is te verwachten. Eigenlijk zien we daar wel een beetje tegenop. we wachten af...

terug naar het overzicht