Op en om het kamp in Dresden28-6-2008

Na een lange reis komt Team Brabant Breslau aan in Dresden, het terrein is nog vrij leeg. Vrijdag loopt het kampterrein langzaam vol en is het tijd voor de inschrijving en technische keuring.

Donderdagochtend om 08:00 zijn we -uiteindelijk- vertrokken en na een volle dag in de auto, aankomst zo rond 21:00, hebben we zin in een lekkere bbq. Daarna genieten we van onze welverdiende rust.

Vrijdag staan we rond 08:00 en is het tijd voor de inschrijving, stickers plakken, het nodige rally-materiaal verzamelen en daarna richting technische keuring. Omdat we daar zo vroeg aanwezig zijn gaat het allemaal vlot. Beide auto's worden snel goedgekeurd.

Dat geeft ons voldoende tijd om de laatste klusjes aan de auto's te doen. Ruitensproeiers, materiaal wegstoppen op zinvolle plekken en kleine reparaties of scherpe randjes afplakken.

Het terrein om ons heen komt steeds voller te staan, er lijken veel Unimogs dit jaar. En ook veel Nederlandse teams. We ontmoeten oude bekenden; Ton Stoker, Niels & Sascha (4x4 Team Drechtsteden), Leon de Wit, Hedima, Ural Team Veldhoven, Joris Peumans (Unimog.be) en anderen...

We zien debutanten (net als wij) en doorgewinterde Breslau-gangers.

De auto's en (grote!) vrachtwagens van anderen zijn indrukwekkend. We zien veel nieuwe(re) auto's en ook wat ouder spul. Er staan veel Mercedes Gs, maar ook Nekafjes, de MAN Cat trucks, Ifa's, Suzuki's en natuurlijk Unimogs. Er is nog 1 andere 404, een zwitser platte bak bij het team van Unimog.be. De rolbeugel is nog bijna warm van het lassen en de tripmaster wordt vandaag nog geinstalleerd!

We hebben een dik roadbook gekregen, de routes zijn lang. Woensdag is het de Hannibal-ettape, 400km. Er lijkt voldoende mogelijkheid tot tanken, daar is 1 zorg weggenomen. Ondanks onze 120 liter tanks is de actie-radius niet zo groot (vooral niet van onze benzine-auto).

Vrijdagavond crashes we in bed na een lekker pilsje en wachten we af tot de proloog begint op zaterdag. Volgens de verhalen is het een wat vreemde baan: tussen gebouwen en zelfs door een gebouw heen.

We zullen zien!

terug naar het overzicht