Nog een krappe 4 weken1-6-2010

Over bijna 4 weken is het zover, Die Breslau 2010 begint! En zoals altijd is er de laatste weken nog een hoop te doen terwijl ondertussen steeds meer bekend wordt over de rally zelf.

De laatste loodjes?


Zoals altijd is er de laatste weken nog een hoop te doen: de auto's worden in elkaar gezet en er worden langzaam wat test-rondjes gereden. Gaat het goed? Zijn de wijzigingen naar wens? Welke dingen moeten er toch nog verandert worden?

Nieuwe liergeleiding, rembekrachtiging, andere dynamo's, beter radiateur-rek en bevestiging, andere banden, nieuwe bekabeling: er is van alles aangepast. En we hopen dan ook dat deze wijzigingen goed uit zullen vallen.

Het team is compleet


Ons rally-team is de laatste week aangevuld met Guus Ruijs, een ervaren quad-crosser die mede de service aan de wagen van Martijn gaat doen. Guus is enthousiast en heeft veel zin in het avontuur!

Supporters!


Wil je het team steunen op andere wijze dan enkel de morele steun? Dat kan vanaf nu ook via het "Supporters" gedeelte: koop een polo, wordt "Official Supporter" of voeg je bij de "Club van 100". Kun je op andere manieren iets voor ons betekenen? Laat het ons weten!

Vervoer


De nieuwe service-container die Frank met hulp in elkaar aan het zetten is raakt ook steeds completer: bedden, werkbank en route-voorbereidingstafel, het zit er bijna allemaal in. Met dit project hopen we van het eeuwige kratten-gesjouw in de aanhanger achter ons te laten, de service aan de voertuigen moet hier een stuk makkelijker van worden.

Ondertussen is Martijn bezig geweest uit te zoeken wat er voor nodig is om een trekhaak achter de vrachtwagen van Pennings te maken zodat we een aanhanger kunnen gebruiken voor het vervoer van zijn auto. Hiab te Meppel is zo vriendelijk een officiŽle tekening te maken zodat we bij de RDW niet voor verrassingen komen te staan.

Rallynieuws


Inmiddels druppelt via via steeds meer informatie over de rally binnen, we beginnen uiteraard weer in Dresden en gaan dit jaar echt naar Breslau. De zaterdag staat in het teken van een 1e proloog en 2e proloog, daarna op zondag een showstart en vertrek naar HŲhenmolsen, hetzelfde terrein als de Baja Saxonia. De lange Hannibaletappe van meer dan 500 km gaat naar Zagan en uiteindelijk hopen we de finish in Breslau te halen.

Het is extreem nat in Polen, tal van overstromingen treffen het land en de opbrengsten van de liefdadigheids-veiling zullen naar de getroffenen gaan.

Voor ons is het afwachten hoe het terrein er uit gaat zien, we verwachten weinig stof, wel diepe doorwadingen, veel modder op bospaden en moeilijke passages in sloten en moerassen. Het zal wederom een flinke uitdaging worden.

Organisatorisch is er ook een en ander aangepast: er komen apparaatjes in de auto's om de maximum snelheid te controleren op verbindingsetappes en voor de Hannibaletappe geldt een tijdslimiet: wie voor 10 uur 's ochtends de volgende dag niet binnen is, wordt van het parcour afgehaald. Dit voorkomt dat deelnemers aan de etappe erna deze rijders niet tegenkomen, met alle gevaren en verwarring vandien.

Op de hoogte blijven?


Net als vorig jaar hebben we weer onze SMS-dienst en de mailinglist, zie de hoofdpagina hoe je hier in te schrijven. Onze SMS-jes komen hier op de website, net als die van jullie, en soms sturen we een SMS naar iedereen in de lijst. Uiteraard zullen we onze best doen om ook een Live Verslag te schrijven, maar gezien de drukte schiet dat er nogal eens bij in, de SMS-sen zijn dan ook de snelste manier om op de hoogte te blijven.

De officiŽle trailer van de rally in 2009

Terug naar het nieuwsoverzicht