Team 1 heeft proefrit gemaakt2-4-2007

In het weekend van 1 april heeft team 1 een proefrit in het terrein gemaakt, inclusief helmen en communicatie. We voelde ons zeer rally-waardig.

Afgelopen weekend heeft Team 1 wat kleine aanpassingen gedaan aan de Unimog, de gordels geinstalleerd en de communicatie-set even snel aangesloten. We hebben de lierkabel op de lier gelegd en zijn vervolgens inclusief helmen gaan rijden om zo een idee te krijgen hoe dat gaat tijdens de rally.

De mog heeft een belabberde wegligging, de achteras is veel te licht. Gelukkig is hiervoor door Leon al een pracht van een beton blok gemaakt, wat zaterdag is opgehaald, maar nog moet uitharden. Dit blok weegt meer dan 300Kg, en we hopen dat daarmee de wegligging verbeterd. We zullen dit blok later monteren en het chassis inkorten zodat we achteruit een betere af- & aanrijhoek hebben.

We hebben op een zandvlakte, zandbultjes en modder gereden en wat aandachtspuntjes ontdekt.

Zo blijkt dat de proef-spatborden aan de achterkant een heel eind verlengd moeten worden, zodat ze ook de radiateurs die achterop staan beschermen, de modder vliegt nu namelijk in de radiateurs en dan komen ze dicht te zitten.

Tevens wilde we de lier wat uittesten, en dat is zeker gelukt. Op een gegeven moment zaten we toch wel echt vast. En na verschillende pogingen voor- en achteruit zijn we een schep gaan halen (die moeten er dus zeker 2 op de mog mee!). Helaas hielp dat niet voldoende, de mog bleek met het chassis op een stuk grond te hangen. Tja, dan houdt het toch echt op.

Tijd voor de lier dus. We reden de radiobak van Geert naar een droog stuk (wij stonden natuurlijk weer in het water) en Geert, als bijrijder, sprong het water in met de lierkabel in zijn hand. Martijn, als bestuurder, bleef ondertussen mooi droog ;)

Toen we de lier z'n werk lieten doen waren we snel los. Even lieren in plaats van een hoop moeite doen om los te komen kan een hoop tijd schelen, dat is zeker.

Al met al een leerzaam weekend en er staat weer een prioriteiten lijstje met dingen die we moeten doen.

Er staan foto's in het fotoboek :)

In ieder geval weer genoeg werk aan de winkel!

Terug naar het nieuwsoverzicht