Geslaagde test rond Leipzig!25-3-2008

Afgelopen weekend heeft team Brabant-Breslau deelgenomen aan de Baja Saxonia in Duitsland. Vlakbij de stad Leipzig werd deze nieuwe rally gereden in een enorme bruinkoolgroeve.

Deze groeve was zo enorm groot dat er een `rondje` van 35km was uitgezet welke op zaterdag en zondag 6x gereden moest worden. Daaraan vooraf ging een 18km proloog op vrijdag.

Voorbereiding


Op donderdagavond was er nog volop stress in de werkplaats waar beide equipes de laatste hand legden aan hun auto`s en uitrusting. Ook het `gelegenheids serviceteam` MichaŽl Vos en Cock de Roon waren druk met het laden van de auto`s, tent, kachel(!) en gereedschappen.

Uitendelijk vertrokken Pieter-Jan en Frank met de rallyvoertuigen om 1.30u richting Duitsland, om 3.00u gevolgd door de rest in een personenauto.

Na aankomst was tijd voor uitladen, aanmelden, stickers plakken en het roadboek doorlezen.

Equipe 1


Na getankt te hebben was het tijd voor de proloog, vrijdagmiddag. Het was al snel duidelijk dat het deelnemersveld sterk was en bovenal snel. Het terrein is uitdagend en zeer afwisselend. Het navigeren en samenwerken is even wennen, maar al met al een goede race. De auto houdt zich prima, ondanks het zware terrein.

Op dag 1 staan 6 ronden van 35 km op het programma. Na de eerste ronde blijken we iets minder dan een uur over zo`n ronde te doen. Met elke ronde wordt het terrein zwaarder en vallen er meer teams af. Het rijden is inspannend maar gaat ons goed af, na 5 ronden komen we tot de conclusie dat een 6e ronde niet meer haalbaar is vanwege tijdsgebrek. Moe maar voldaan gaan we richting het kamp. De auto zit vol modder maar heeft de rit goed doorstaan. Tijdens dag 2 gaat er wat mis tijdens het rijden en besluiten we dat het beter is om de race af te breken om verdere schade te voorkomen.

Equipe 2


Na nog wat advies gekregen te hebben van een bevriend Rallyteam (www.hellgeth.de) kozen Pieter-Jan en Frank nog wat aanpassingen aan de afstelling van de Unimog te doen en de proloog te laten voor wat het was. Resultaat was als laatste starten, maar omdat klassering bij deze rally voor ons niet belangrijk was, is dat voor lief genomen. Op zaterdag is er wel gestart en is er, na wat opstartproblemen met niet goed functionerende rallycomputers, enthausiast geoefend met de auto en de samenwerking tussen chauffeur en navigator. Helaas heeft equipe 2 de proef vroegtijdig af moeten breken vanwege een fikse regenbui. Door leveringsproblemen waren er nog geen ruitenwissers op de auto en rijden zonder zou te gevaarlijk zijn. Zondag is er ook niet gestart door Pieter-Jan en Frank vanwege het slechte weer (sneeuw!) en om de auto te sparen.

Nuttig


Al met al een nuttige ervaring voor het team. De auto`s zijn getest, er is ervaring opgedaan met navigeren, het transport is getest en de auto`s zijn, op wat afwerkingen na, klaar voor het grote avontuur!

Terug naar het nieuwsoverzicht