De vertrek datum komt dichterbij!3-6-2009

Over 20 dagen is het zover, de rally karavaan van Team Brabant Breslau gaat dan richting Dresden waar op zaterdag "Die Breslau 2009" van start gaat. De Brabantse vlag gaat natuurlijk weer mee en zal trots langs onze tent wapperen.

Dresden staat dat weekend volledig in het teken van "off-road" en de rally, er is een off-road beurs met auto's, dak-tenten, campers en allerlei benodigdheden met betrekking tot off-road vakanties en activiteiten.

Op vrijdag is de technische keuring, zaterdag de proloog en zondag ochtend de show-start in het midden van Dresden op de beroemde "Augustusbrücke". Bezoekers kunnen zondag zelfs op de "proloog-baan" met hun eigen auto!

De proloog staat garant voor spectaculaire momenten, er wordt flink doorgereden en de baan kent flinke uitdagingen. Wat voor een auto moeilijk is, is voor een truck makkelijker en andersom. Diepe gaten, heuveltjes, modder en de befaamde "buckeln" (een serie kleine heuveltjes met gaten ernaast). motorrijders vallen om, quad-bestuurders vliegen eraf, auto's gaan op de kant, vrachtwagens scheppen zand in de kuilen en gaan gevaarlijk scheef: kortom, spektakel!

Voor ons is er nog genoeg te sleutelen. Het weekend van 12 juni willen we flink gaan testen tijdens het jaarlijkse treffen van Unimogclub Nederland maar de wagens zijn er nog niet klaar voor. Beide trucks hebben inmiddels een Unimog 406 stuurbekrachtiging, eens zien hoe dat gaat lopen. Schade is gerepareerd, schokbrekers besteld, wijzigingen gedaan etc...

Abenteuer Offroad 2009 in Dresden

Terug naar het nieuwsoverzicht